arriba

Colomer aposta pel lideratge en innovació i tecnologies turístiques en la presentació del Fòrum Internacional ...

Colomer aposta pel lideratge en innovació i tecnologies turístiques en la presentació del Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha recalcat l'aposta de la Generalitat pel lideratge en innovació i tecnologies turístiques en la presentació del 'XIX Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm', on ha participat juntament amb l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez i el director de la càtedra Pedro Zaragoza, Jorge Pereira.
Així, Colomer ha advocat per "impulsar des de la Generalitat, en col·laboració amb el sector i totes les administracions implicades, la gestió intel·ligent perquè el turisme siga més sostenible, amable, divertit i inclusiu". 
Durant la seua intervenció, Francesc Colomer ha ressaltat que "tenim la responsabilitat de fer que la nostra intel·ligència del sector turístic facilite la vida als nostres visitants", al mateix temps que ha incidit que "el turisme ha de ser punta de llança de la tecnologia al servei de l'ésser humà".
Colomer ha destacat "la col·laboració entre diferents administracions i entitats com l'ajuntament de Benidorm, Turisme Comunitat Valenciana, la universitat, o Hosbec, sense els quals seria inimaginable pensar en la gobernanza col·laborativa" i ha afegit que "el lideratge turístic del segle XXI ha de ser mancomunat i intel·ligent per a traure la millor versió de cadascun amb una mirada visionària de cara al futur".
En aquesta línia, ha ressaltat que "aquest fòrum uneix els seus raices en el futur, la qual cosa és molt il·lusionant, motivador i movilizador", al mateix temps que ha advocat per "identificar totes les possibilitats de qui pot aportar valor al sector turístic".
Colomer ha ressaltat que "hem d'impulsar destinacions turístiques intel·ligents, platges intel·ligents i gestió intel·ligent de dades perquè l'experiència del viatger en destinació siga més gratificant, més accessible, mes segura, més confortable, més completa i més inoblidable".
Durant la presentació, el responsable de Turisme Comunitat Valenciana ha posat l'accent que "avui ha entrat en vigor la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que consagra un sistema de coneixement que reconeix a la Universitat com a element clau per a transferir intel·ligència i per a motivar la formació cap al sector".
En aquesta línia, ha assenyalat que en la Llei "la intel·ligència entra a formar part d'un paràmetre perquè ens reconeguem en el que ha de ser la ciutat turística del segle XXI" i ha afegit que "estem en un moment on la informació, la computació i la velocitat serà fonamental per a entendre aquesta quarta revolució industrial on ja ens estem ficant".
Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm
El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm és un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana a través de l'Agència Valenciana del Turisme, l'Ajuntament de Benidorm i la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant, que compta amb la col·laboració d'HOSBEC, i la Fundació Turisme de Benidorm.
El Fòrum ha abordat des dels seus inicis en 1995 diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió de les destinacions i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana. El tema triat per a l'edició XIX del Fòrum, les jornades del qual se celebren a Benidorm el 18 i 19 d'octubre de 2018, el lema de la present edició és SMART DATA.